„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Teze de doctorat susținute la Facultatea de Teologie din Sibiu
În cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc luni, 16 octombrie, susținerea publică a două teze de doctorat. Prima lucrare a avut tema „Mănăstirea «Sfântul Nicolae Domnesc» Popăuți. Importantă ctitorie a Moldovei închinată Patriarhiei Antiohiei”, iar a doua a fost intitulată „Biserica Ortodoxă Română în perioada comunistă. Clerici ortodocși în închisorile comuniste 1945-1964)”.
Prima lucrare de doctorat, susţinută public la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu s-a intitulat „Mănăstirea «Sfântul Nicolae Domnesc» Popăuți. Importantă ctitorie a Moldovei închinată Patriarhiei Antiohiei” și a fost elaborată și susținută public de arhimandritul Luca Diaconu, starețul Mănăstirii Bistrița-Neamț și exarhul mănăstirilor din zona Neamțului. Lucrarea a fost elaborată sub îndrumarea decanului Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. dr. Nicolae Chifăr, iar în comisia de evaluare s-au aflat prodecanul facultății, pr. prof. dr. Aurel Pavel (președintele comisiei), pr. prof. dr. Ioan Vasile Leb de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca, pr. prof. dr. Emanoil Băbuș de la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din București și prof. dr. Paul Brusanowschi de la facultatea gazdă. Lucrarea arhimandritului Luca Diaconu a fost apreciată de comisie și a primit calificativul „Excepțional”.
Teză despre preoții întemnițați
A doua lucrare de doctorat care a fost susținută la Sibiu s-a intitulat „Biserica Ortodoxă Română în perioada comunistă. Clerici ortodocși în închisorile comuniste (1945-1964)”. Lucrarea aparține părintelui Ionuț Dragoș Manu, slujitor în comunitatea românească din Berlin, Germania. Coordonatorul științific a fost prof. dr. Paul Brusanowschi, iar în comisia de evaluare prezidată de pr. prof. dr. Aurel Pavel s-au aflat pr. prof. dr. Mihai Săsăujan de la Facultatea de Teologie din București, pr. prof. dr. Ioan Vicovan de la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași și pr. prof. dr. Nicolae Chifăr. Lucrarea părintelui Ionuț Dragoș Manu a primit calificativul „Foarte Bine”.
După ceremonia depunerii jurământului de credință, cei doi candidați au fost declarați doctori în teologie.