„În vremea aceea a intrat Iisus în corabie cu ucenicii Săi și a zis către ei: Să trecem de cealaltă parte a lacului. Și au plecat. Dar, pe când ei vâsleau, El a adormit. Atunci s-a lăsat pe lac o furtună
Tinerii voluntari năsăudeni au adunat o tonă de deșeuri
În cadrul campaniei „Let’s do it România”, pe 24 septembrie a fost organizată acțiunea Ziua Curățeniei Naționale, la care au participat mii de voluntari, în toată țara. Cu această ocazie, în campanie s-au înscris și 15 tineri din Parohia Nepos, Protopopiatul Năsăud, însoțiți de familia preotului Vasile Rus și alți voluntari, care au ecologizat malul râului Someș. Cu această ocazie, tinerii au adunat o tonă de deșeuri care vor lua drumul depozitului ecologic de la Tărpiu, județul Bistrița Năsăud.
Tinerii din Parohia Nepos, Protopopiatul Năsăud, mobilizați de parohul Vasile Rus, participă frecvent la acțiuni de ecologizare în zonă, în special pe malul râului Someș. De data aceasta, acțiunea s-a înscris în cadrul general al campaniei „Let’s do it România”.
„Acțiunea de sâmbătă, 24 septembrie, este a doua acțiune de ecologizare pe care Parohia Nepos o organizează în acest an, după ce în primăvară aceiași inimoși tineri ai parohiei neposene au adunat altă tonă de deșeuri de pe valea Frîuă. Acțiunea de ecologizare a fost susținută de domnul Cristian Țetcu președintele «Let’s do it Romania». Tinerii care au participat la ecologizare au fost răsplătiți cu daruri de bunul prieten al Parohiei Nepos, domnul Viorel Marcel Briciu”, a precizat parohul Vasile Rus.
Parohul din Nepos a organizat cu mai multe ocazii acțiuni de ecologizare precum și întâlniri cu specialiști de la care tinerii au aflat importanța păstrării unui mediu sănătos.
„E viața noastră. E viitorul nostru. E sănătatea noastră trupească și sufletească. Omul cu sufletul frumos, care Îl iubește pe Dumnezeu, iubește și natura. Omul care iubește natura, Îl iubește pe Dumnezeu”, a spus părintele Vasile Rus din Nepos.
Campania desfășurată în cadrul Zilei Curățeniei Naționale a fost sprijinită de această dată și de Guvernul României prin cinci ministere: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin structurile sale (Apele Române, Garda Naţională de Mediu, APM) contribuie la identificarea zonelor cu deşeuri; Ministerul Educaţiei Naţionale, care a implicat profesori şi elevi; Ministerul de Interne, care a participat la curăţenie cu instituţiile din subordine, Jandarmeria Română și Poliţia Română; Ministerul Justiţiei, care s-a implicat prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor; Ministerul Transporturilor, care a făcut curăţenie în gări şi în apropierea acestora, conform Agerpres. „Let's Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Iniţiativa este parte din comunitatea internaţională „Let's Do It, World”.