„În vremea aceea au venit fariseii la Iisus și se sfădeau cu El, cerând de la El semn din cer, ispitindu-L. Și Iisus, suspinând cu duhul Său, a zis: Pentru ce neamul acesta cere semn?
Vacanţă cu surprize pentru copiii ocrotiţi în centrele Filantropiei, Alba
Copiii ocrotiţi în cadrul Centrului de zi „Sfânta Varvara” din Baia de Arieş, Alba, au avut parte de o vacanţă de vară plină de surprize, fiind recompensaţi, astfel, pentru rezultatele şcolare obţinute în timpul anului. Centrul de zi „Sfânta Varvara” Baia de Arieş are 25 de beneficiari care provin din familii sărace sau se află în risc de abandon şcolar.
Alături de activităţile educaţionale zilnice, copiii au participat la jocuri, activităţi de recreere sau excursii. Copiii s-au bucurat și de o excursie la Peştera Urşilor Chişcău, unde au explorat, în mod organizat cu un ghid, cele trei galerii: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racoviţă şi Galeria Lumânărilor. Copiii au îmbinat utilul cu plăcutul pentru că, pe lângă o vizită de relaxare într-o zonă pitorească, au învăţat lucruri importante despre peşterile României, conform unui comunicat al biroului de presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.
Centrul de zi „Sfânta Varvara” - Baia de Arieş a fost înfiinţat în anul 2015 şi este coordonat de părintele Ştefan Cordea, paroh al Parohiei Baia de Arieş. Centrul funcţionează în cadrul unui parteneriat încheiat între Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Consiliul Local Baia de Arieş, Parohia Ortodoxă Baia de Arieş, Grup Şcolar „Dr. Lazăr Chirilă” - Baia de Arieş.
Centrul de zi a fost înfiinţat cu scopul de a răspunde nevoii de educaţie continuă a copiilor care provin din familii cu o situaţie socio-materială precară din oraşul Baia de Arieş, dar şi pentru a preveni abandonul şcolar. Copiii care beneficiază de serviciile centrului de zi au vârste cuprinse între 7 şi 13 ani, sunt din clasa pregătitoare până în clasa a VIII-a, iar în momentul în care au fost admişi în centrul de zi aveau o situaţie şcolară proastă, fiind în risc de eşec şcolar sau abandon şcolar.
Copiii vin în centru după terminarea programului şcolar, sunt serviți cu o masă caldă, îşi fac temele şi învaţă pentru ziua următoare. Ei participă şi la activităţi recreative, de socializare şi de petrecere a timpului liber, iar la finalul programului servesc o gustare. Copiii beneficiari primesc rechizitele necesare pentru şcoală, iar împreună cu familiile lor beneficiază şi de consiliere psihologică dar şi de consiliere pentru orientare şcolară pentru a-şi alege o profesie, ţinând cont de performanţa şcolară şi capacitatea lor de a învăţa.
Centrul de zi „Sfânta Varvara” - Baia de Arieş are 25 de beneficiari care provin din familii sărace sau se află în risc de abandon şcolar, conform unui comunicat al biroului de presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.