„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Zilele culturale în Mărginimea Sibiului
Ediţia de toamnă a Zilelor culturale ale Judeţului Sibiu au început în Mărginimea Sibiului, cu numeroase evenimente care au avut loc la sfârşitul săptămânii în localităţile Rîu Sadului, Sibiel, Sălişte şi Cristian. De asemenea, la Poiana Sibiului a avut loc Festivalul Poienarilor, în timp ce Săliște a găzduit Zilele Antropologiei Românești.
Timp de două zile, la sfârşit de săptămână, localnicii și oaspeții de la Sibiu şi de mai departe, au participat la evenimentele organizate în Mărginimea Sibiului de toate instituțiile de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu.
Evenimentele culturale au inclus proiecții de filme documentare pentru copii, cu impact educativ, difuzate în Căminul cultural din Rîu Sadului, teatru de păpuși, lansări de carte, expoziție de fotografie, concert de muzică clasică în Biserica Evanghelică din Cristian, și un altul de muzică religioasă în Biserica Ortodoxă din Sibiel, muzică de fanfară și muzică populară, reconstituirea unei nunți tradiționale la Sibiel, un atelier de confecționat păpuși, o expoziție cu vânzare de produse tradiționale, în curtea Căminului Cultural din Rîu Sadului, conform comunicatului transmis de biroul de presă al Consiliului Judeţean Sibiu.
Aceste evenimente au fost completate cu drumeții prin livezile de pomi fructiferi, degustări de fructe, tururi ghidate și o excursie cu bicicletele pe ruta Sibiu-Sibiel, organizate de Asociația Județeană de Turism Sibiu.
Zilele Culturale ale Județului Sibiu au adus laolaltă membrii comunităților locale, fii satului, precum și oficialitățile locale și județene. Pe scena Căminului Cultural din Rîu Sadului au urcat prefectul județului Sibiu, Ovidiu Sitterli, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Constantin Șovăială, consilierii județeni Constantin Sofrone și Constantin Borcan, senatorul Nicolae Neagu, primarii localităților Miercurea Sibiului, Turnu Roșu, Gura Râului, Rășinari, Axente Sever, Roșia și, bineînțeles, gazda evenimentului – primarul din Rîu Sadului, Florian Tara, alături de parohul Adrian Drăgușin.
Prefectul Ioan Sitterli a apreciat că „Zilele Culturale ale Județului Sibiu este o manifestare unică la nivel național”, în timp ce vicepreședintele Constantin Șovăială a subliniat că „prin acest proiect de anvergură și de suflet, Consiliul Județean Sibiu urmărește să pună în valoare zestrea culturală tradițională autentică”.
Publicul a fost încântat de spectacolul folcloric oferit de Ansamblul Profesionist „Cindrelul Junii Sibiului” și soliștii Viorica Telcean, Nelu Albu, Alina Pinca, Robert Târnăveanu și Mariana Anghel, după cum se arată în comunicatul transmis de biroul de presă al Consiliului Judeţean Sibiu. Spectacolul a continuat cu elevii școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu” din Sibiu și cu formația de cântece și dansuri „Râureanca” din Rîu Sadului. Din Mărginimea Sibiului, Zilele Culturale ale Județului Sibiu vor ajunge, la sfârşitul acestei săptămâni, 26-27 septembrie, pe Valea Secașelor, gazdă fiind comuna Loamneș.