„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Ziua Internațională a Femeii din Mediul Rural
În Parohia Husasău de Criș a avut loc o amplă manifestare dedicată Zilei internaționale a femeii din mediul rural. Serbarea a fost organizată de Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei (AFOREO), în colaborare cu Parohia Husasău de Criș, Protopopiatul Oradea.
Programul serbării a început prin săvârșirea Utreniei și a Sfintei Liturghii în biserica parohială din Husasău de Criș, de către părintele Nicolae Pop, vicar eparhial la Episcopia Oradiei, delegatul Preasfinţitului Sofronie, Episcopul Oradiei, la manifestare, și de părintele paroh. Pr. Nicolae Pop a ținut un cuvânt de învățătură cu privire la pericopa evanghelică a învierii fiului văduvei din Nain, subliniind totodată importanța satului în viața bisericească actuală și transmițând un cuvânt de binecuvântare din partea PS Episcop Sofronie pentru doamnele din cadrul AFOREO și pentru toţi credincioşii prezenţi. La sfârșitul Sfintei Liturghii, parohul a mulțumit PS Episcop Sofronie pentru părinteasca purtare de grijă, iar Viorica Cherteș, președinta AFOREO a oferit în dar parohului o icoană cu Sfânta Treime. După Sfânta Liturghie a urmat o agapă frățească. Programul festiv s-a desfășurat la Căminul cultural din Husasău de Criș şi a debutat cu o scurtă prezentare a istoricului localității Husasău de Criș.
A urmat un recital de muzică folclorică susținut de interpreta bihoreană Maria Haiduc. Copiii Centrului Educațional-Inovativ din Husasău de Criș au interpretat pricesne, cântece şi dansuri populare. Pe scenă au mai fost și alți invitați care au susținut recitalturi de muzică populară etc. Între artişti s-au aflat Aurica Vaida, Ana Codrean, Alexandru Cartiș, Anca Ciuciu-Pavel, Andreea Drugaș, Lorena Ianța și Zentania Lakatos.
De asemenea, la Căminul cultural din Husasău de Criş a fost amenajat un atelier și o expoziție de încodeiat ouă, precum și o expoziție de țesături cu caracter tradițional la care şi-au adus contribiţia invitați din diferite localități ale județului Bihor. Tot aici a avut loc şi concursul „Coșul toamnei”, la care au participat gospodine din localitățile Husasău de Criș și Ineu de Criș.