Carnea de pui şi ouăle din România sunt sigure pentru consum, fapt dovedit de rezultatele analizelor efectuate de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care atestă că producătorii respectă cu
15% din stupine, afectate de ger
Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea, susţine că 80%-85% din stupine nu au fost afectate de gerul din această primăvară, însă sunt şi zone unde puietul a fost compromis, respectiv în judeţele Harghita, Covasna, Mureş şi Suceava.
„Din păcate, schimbările climatice ne creează mari probleme, pentru că albina este foarte sensibilă la aceste modificări. Iarna aceasta a fost deosebit de ciudată pentru apicultură”, a declarat Fetea.
În privinţa anului apicol 2017, şeful ACA a menţionat că a fost unul modest din punctul de vedere al producţiei de miere, iar datele statistice arată că s-a situat între 60% şi 65% dintr-un an bun, în care se poate ajunge şi la 30.000 tone de miere.