Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Analize gratuite la carnea de porc

Analize gratuite la carnea de porc

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 05 Octombrie 2018

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a făcut un apel către populaţia care şi-a tăiat porcii şi a pus carnea la congelator să facă analiza acesteia înainte de a o consuma, pentru a nu răspândi pesta porcină africană, în condiţiile în care virusul poate rezista prin congelare până la câteva luni. „Toate produsele care sunt în congelator trebuie să fie sub control sanitar-veterinar. Producătorul să se ducă de bunăvoie şi să spună: «Am tăiat porcul. Ia fă-mi o analiză la el!»”, a spus ministrul agriculturii. Acesta a precizat că analizele sunt gratuite şi durează până la 48 de ore, iar în cazul în care carnea din congelator este contaminată, medicul veterinar le va spune oamenilor cum să procedeze în continuare.