Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Atelier de gastronomie la Sibiu

Atelier de gastronomie la Sibiu

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 25 Mai 2017

Vizitatorii muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului au ocazia, în cadrul evenimentului numit „De la lapte la jintiţă”, ce va avea loc sâmbătă şi duminică la Târgul de ţară, să vadă cum se prepară celebra brânză de Sibiu prin metode tradiţionale, ca la stână, de către ţărani din comuna Răşinari. Vizitatorii vor putea să urmărească întregul proces de preparare a laptelui, vor putea să participe activ prin baterea laptelui în bădău pentru a face untul şi vor putea degusta produsele, potrivit unui comunicat al organizatorilor. Tot în aceste zile se vor desfăşura trei ateliere: unul de obţinere a lânii prin tunderea oilor, unul de prelucrare a lânii prin toarcere din fuior şi celălalt de împletire a coşurilor din nuiele.