Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Brand local pentru produsele din Botoşani
Toate produsele agroalimentare realizate la Botoşani ar putea fi valorificate pe piaţa locală, naţională şi internaţională sub brandul „Produs în Botoşani”, în baza unui proiect derulat de Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ), a declarat pentru Agerpres directorul instituţiei, Cristian Delibaş.
Potrivit acestuia, brandul „Produs în Botoşani” a fost conceput pentru promovarea produselor atestate tradiţional, dar şi a produselor pentru care s-a cerut recunoaştere la nivel european, precum caşcavalul de Săveni sau usturoiul de Copălău.
Botoşaniul se află pe primele locuri la nivel naţional în topul judeţelor cu cele mai multe produse tradiţionale atestate, mai exact 24, de la 13 procesatori.