Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Campanie de prevenire a risipei alimentare

Campanie de prevenire a risipei alimentare

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 09 Decembrie 2012

Românii aruncă la gunoi 1,85 milioane tone de alimente în fiecare an, ceea ce reprezintă 97,5 kilograme de mâncare pentru fiecare român, în timp ce, la nivel european, cifra creşte la 180 kilograme pe locuitor. În acest context, Ministerul Agriculturii, în parteneriat cu Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din Romania, lansează o campanie de educare şi informare a consumatorilor cu privire la reducerea risipei în domeniul alimentelor, care se va desfăşura pe tot parcursul anului 2013. "Campania are la bază propunerea UE ca anul 2014 să fie anul de luptă împotriva risipei de produse agroalimentare. (..) Şi la restaurant, când se văd în faţa meniului, românii comandă cu poftă mai mult decât pot mânca: o ciorbă, o friptură cât farfuria şi tot felul de bunătăţi care le fac cu ochiul la desert. La cumpărături, ne place să vedem coşurile pline, chiar dacă nu avem nevoie de tot ce punem în ele, iar în momentul când mergi înfometat la magazin, ai tendinţa să cumperi mai multe produse. Aşa se face că anual ajung la gunoi 1,85 milioane de tone de alimente", a precizat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu.

Potrivit studiilor Organizaţiei Mondiale pentru Hrană şi Agricultură, aproximativ o treime din produsele alimentare pentru consumul uman este irosită la nivel global. Cifrele arată că este vorba de aproximativ 1,3 miliarde de tone de alimente pe an, în timp ce pest un miliard de oameni trăiesc sub limita sărăciei.