Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Concurs de reţete din perioada comunistă

Concurs de reţete din perioada comunistă

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Un articol de: Cristina Zamfirescu - 26 Octombrie 2019

Parizer pane, pastă de slănină sau tort de mămăligă cu silvoiţă sunt câteva dintre reţetele prezentate la Zalău, în cadrul unui concurs inedit, în care localnicii au fost provocaţi să prepare mâncare cu ingrediente utilizate în perioada comunistă.

Concursul, organizat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, a avut ca scop, în primul rând, strângerea comunității locale în jurul unui subiect comun - mâncarea, potrivit managerului instituţiei, Corina Bejinariu, citată de Agerpres: „Ne-am gândit la un eveniment care să ne adune (...) și am considerat că nimic nu ne poate aduna mai bine decât mâncarea, pentru că, trebuie să fiţi de acord cu mine, mâncarea anulează toate diferenţele şi toate diferendele. (...) Un eveniment în care să veniţi cu preparatele dumneavoastră, să vă puneţi la bătaie competenţele, priceperile, amintirile legate de perioada regimului comunist, noi să vedem cât de pricepuţi sunteţi şi câtă nostalgie vă stârnesc mâncarea, gustul, savoarea”.

Organizatorii au premiat cel mai savuros preparat, cea mai povestită şi cea mai ieftină reţetă. Astfel, premiul pentru cel mai savuros preparat a fost câştigat de o tocăniţă de cartofi cu carne de porc, cea mai povestită reţetă a fost un tort de mămăligă cu nuci şi silvoiţă (gem de prune), iar ­titlul de cea mai ieftină reţetă a fost câştigat de pâinea cu ulei şi zahăr.