În aceste zile premergătoare sărbătorilor pascale, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) intensifică controalele specifice, vizând, în special, pieţele
Controale ANSVSA în sectorul piscicol
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că până pe 17 noiembrie efectuează controale privind condiţiile de procesare, depozitare şi comercializare a peştelui şi a produselor din pescuit.
Potrivit ANSVSA, controale oficiale în unităţile din sectorul peştelui vizează: ambarcaţiunile comerciale de pescuit şi punctele de debarcare a peştelui; centrele de colectare a peştelui, fermele de acvacultură cu centre de colectare a peştelui integrate şi unităţile de produse proaspete din pescuit (cherhanale); unităţile de procesare a peştelui şi ale produselor din pescuit; unităţile de depozitare a peştelui şi produselor din pescuit; precum şi unităţile de vânzare cu amănuntul care comercializează peşte şi produse din pescuit.