Agricultura contribuie cu 4-5% la Produsul Intern Brut, iar dacă se iau în calcul şi industria alimentară şi sectoarele conexe, ponderea în economie depăşeşte 10%, se arată în „Carta Albă a
Controale ANSVSA în sectorul piscicol
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că până pe 17 noiembrie efectuează controale privind condiţiile de procesare, depozitare şi comercializare a peştelui şi a produselor din pescuit.
Potrivit ANSVSA, controale oficiale în unităţile din sectorul peştelui vizează: ambarcaţiunile comerciale de pescuit şi punctele de debarcare a peştelui; centrele de colectare a peştelui, fermele de acvacultură cu centre de colectare a peştelui integrate şi unităţile de produse proaspete din pescuit (cherhanale); unităţile de procesare a peştelui şi ale produselor din pescuit; unităţile de depozitare a peştelui şi produselor din pescuit; precum şi unităţile de vânzare cu amănuntul care comercializează peşte şi produse din pescuit.





