Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Control în pieţele bucureştene

Control în pieţele bucureştene

Un articol de: Mariana Bahcevan - 10 Iunie 2017

Legumele şi fructele de import invadează piețele din Capitală. Din păcate, acestea trec adeseori drept produse româneşti, pentru că vânzătorii nu scriu pe etichetă de unde le aduc şi nici nu au acte de provenienţă.

Cel puțin așa arată rezultatele unui control efectuat, în ultima săptămână, de inspectorii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) în pieţele bucureştene. Aceștia au descoperit că producătorii au pe tarabă mai multe roşii şi castraveţi decât au recoltat, astfel că amenzile aplicate au depăşit 17.000 de euro.

Potrivit legii, producătorii trebuie să vândă marfa în spaţii separate de cele ale intermediarilor. „Uneori se mai substituie produsele româneşti, se înlocuiesc cu cele din import, căutăm să eliminăm aceste disfuncţionalităţi, produsul românesc să poarte etichetă - Provenienţă România.

Pentru astfel de nereguli amenzile sunt începând cu 1.000 de lei până la 5.000 de lei”, a spus Ionel Bunea, reprezentant al Direcţiei de control MADR. Vor urma controale la fermele celor care îşi vând produsele în pieţe şi la primăriile care au emis certificatele de producător.

Inspectorii trebuie să afle dacă întreaga cantitate de legume şi fructe vândută în pieţe poate fi obţinută de pe terenurile agricultorilor.