Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Criză de unt în Franţa
Franţa se confruntă cu un deficit de unt, unele supermarketuri având rafturile goale în zona rezervată acestui produs, iar preţul croissantului a crescut, ceea ce creează o problemă pentru Guvernul francez, care încearcă să pună la punct un lanţ de aprovizionare cu alimente corect pentru fermieri, transmite Reuters.
Acest deficit de aprovizionare cu unt este rezultatul scăderii producţiei de lapte şi al creşterii cererii de unt la nivel mondial, în condiţiile în care atitudinea consumatorilor faţă de acest aliment, considerat odată ca fiind nesănătos, a devenit una mai favorabilă.
Procesatorii de lapte şi reprezentanţii din industria alimentară din Europa au avertizat că ar putea apărea deficienţe în aprovizionare, în luna august a acestui an producătorul danez Arla Foods afirmând că Europa s‑ar putea confrunta cu o criză de unt până la finele anului.