Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Demers pentru înregistrarea usturoiului de Copălău

Demers pentru înregistrarea usturoiului de Copălău

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 12 Aprilie 2017

Autoritățile locale din comuna Copălău, județul Botoșani, au demarat, cu sprijinul Direcției pentru Agricultură (DA), procedurile pentru înregistrarea usturoiului cultivat în localitate ca produs cu indicație geografică protejată, potrivit Agerpres. Acestea susțin că usturoiul produs aici este unic în Europa datorită proprietăților sale terapeutice, dar și gastronomice. Tot oficialii comunei mai spun că unicitatea usturoiului de Copălău este dată de solul din zonă și de semințele folosite. Directorul DA, Cristian Delibaș, a anunțat că discuțiile cu autoritățile din zonă pentru acest proiect sunt avansate.