Carnea de pui şi ouăle din România sunt sigure pentru consum, fapt dovedit de rezultatele analizelor efectuate de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care atestă că producătorii respectă cu
Numărul firmelor suspendate, în scădere
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea a scăzut, în primele patru luni din 2019, cu 21,16% comparativ cu perioada similară din 2018, la 5.486, conform datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). În luna aprilie şi-au suspendat activitatea 1.052 de societăţi. Cele mai multe companii care şi-au suspendat activitatea în primele patru luni ale acestui an sunt din Bucureşti, respectiv 538, în scădere cu 37,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, Capitala fiind urmată de judeţele Bihor (279 de firme, în scădere cu 14,94%), Cluj (268, în scădere cu 6,29%) şi Neamţ (210, în scădere cu 14,63%).