Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Olari bucătari la Muzeul Astra

Olari bucătari la Muzeul Astra

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 19 Iulie 2017

Mai mulţi bucătari olari din România, Ungaria și Bulgaria, care îşi creează singuri oalele în care gătesc, se vor întrece timp de trei zile în preparate tradiţionale, de vineri până duminică, la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, potrivit Agerpres. Olarii se vor întrece la roata olarului şi vor găti pe vatră deschisă, în vase de lut, reţete tradiţionale din țările lor: plăcintă bulgărească cu brânză sărată (Banitsa), budincă de cartofi (Patatnik), Schwäbische Krumpir - Suppe mit Eier, sarmale cu varză murată şi varză dulce, ciorbă de ied, mâncare cu legume, gulaş unguresc, tocană de porc, supă de cartofi cu cârnaţi de Csabai (Csabai Zurek).