Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Produse tradiţionale, în curs de atestare

Produse tradiţionale, în curs de atestare

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 25 Aprilie 2018

Două produse tradiţionale româneşti a căror reţetă ar data din secolul al 18-lea şi care au fost prezentate de studenţii USAMV Cluj-Napoca în cadrul unui festival culinar se află în procedură de atestare naţională la Ministerul Agriculturii.

Brânza frământată de Sângeorz Băi a fost menţionată în documente încă din 1770, dar ar putea fi de fapt mult mai veche. Brânza este făcută din lapte care provine de la vaci de rasă românească.

Celălalt produs, cârnaţii din Ţinutul Grăniceresc, din Poiana Ilvei, are şi el o reţetă anume, care combină mai multe feluri de carne - de vită, oaie şi porc, combinată cu cimbrişor de câmp, şi care, de asemenea, este atestată din 1762.