Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Produse tradiţionale, în curs de atestare
Două produse tradiţionale româneşti a căror reţetă ar data din secolul al 18-lea şi care au fost prezentate de studenţii USAMV Cluj-Napoca în cadrul unui festival culinar se află în procedură de atestare naţională la Ministerul Agriculturii.
Brânza frământată de Sângeorz Băi a fost menţionată în documente încă din 1770, dar ar putea fi de fapt mult mai veche. Brânza este făcută din lapte care provine de la vaci de rasă românească.
Celălalt produs, cârnaţii din Ţinutul Grăniceresc, din Poiana Ilvei, are şi el o reţetă anume, care combină mai multe feluri de carne - de vită, oaie şi porc, combinată cu cimbrişor de câmp, şi care, de asemenea, este atestată din 1762.