Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Se scumpește carnea de porc
Preţul cărnii de porc va creşte în România, în medie, cu 15%-30%, începând cu luna aprilie, susțin reprezentanţii Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), într-un comunicat de presă. Potrivit ARC, în primul trimestru din 2017, preţul mediu de achiziţie pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare faţă de 2016, respectiv cu 12% peste valoarea înregistrată în 2015. Potrivit estimărilor Comisiei Europene din luna martie 2017, această creştere a preţului cărnii de porc va urma o curbă ascendentă până în a doua parte a acestui an, când va avea loc o stagnare. Printre cauze se află creşterea semnificativă a exportului de carne de porc în ţările asiatice, respectiv scăderea efectivelor de porcine.