Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Se scumpește carnea de porc

Se scumpește carnea de porc

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 05 Aprilie 2017

Preţul cărnii de porc va creşte în România, în medie, cu 15%-30%, începând cu luna aprilie, susțin reprezentanţii Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), într-un comunicat de presă. Potrivit ARC, în primul trimestru din 2017, preţul mediu de achiziţie pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare faţă de 2016, respectiv cu 12% peste valoarea înregistrată în 2015. Potrivit estimărilor Comisiei Europene din luna martie 2017, această creştere a preţului cărnii de porc va urma o curbă ascendentă până în a doua parte a acestui an, când va avea loc o stagnare. Printre cauze se află creşterea semnificativă a exportului de carne de porc în ţările asiatice, respectiv scăderea efectivelor de porcine.