Carnea de pui şi ouăle din România sunt sigure pentru consum, fapt dovedit de rezultatele analizelor efectuate de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care atestă că producătorii respectă cu
Un sfert din populație lucrează în agricultură
Peste un sfert (25,8%) din populaţia României era ocupată în agricultură în 2015, ceea ce plasează România pe primul loc în Uniunea Europeană, unde media populaţiei ocupate în agricultură era de 4,4%, arată datele publicate de Eurostat. În 2015, aproximativ 10 milioane de persoane lucrau în agricultură în Uniunea Europeană. Aproape trei sferturi (72,8%) din forţa de muncă ocupată în agricultură din UE era concentrată în şapte ţări: România, Polonia, Italia, Franţa, Spania, Bulgaria şi Germania. În 20 de state membre UE, peste jumătate din fermieri au declarat că au doar experienţă practică, cea mai mare proporţie, de peste 90%, fiind înregistrată în România, Grecia, Bulgaria şi Cipru. În contrast, în Italia, 90,8% dintre fermieri au declarat că au o pregătire de bază în agricultură.