Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Familie Produse tradiţionale transilvănene, astăzi la Muzeul Satului

Produse tradiţionale transilvănene, astăzi la Muzeul Satului

Data: 02 Iulie 2010

Muzeul Satului din Bucureşti găzduieşte, astăzi, o avanpremieră a "Transilvania Fest", eveniment organizat de Centrul Raţiu pentru Democraţie din Turda (CRDT), în scopul promovării zonei istorice Transilvania. Potrivit coordonatorului de comunicare al CRDT, Oana Ioniţă, şase vestiţi producători agricoli transilvăneni vor expune produse tradiţionale precum miere din stupinele unor destoinici apicultori, gem de măceşe şi de prune pregătit după vechi reţete, ţuică de prune ardelenească, pâine de casă cu gust mirific de bob de grâu.

Festivalul agricultural "Transilvania Fest" a fost promovat, în 2010, la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin, iar prima ediţie se va desfăşura la Biertan (80 de kilometri de Sibiu), între 30 iulie şi 1 august, sub patronajul Principesei Margareta a României şi a Prinţului Charles al Marii Britanii.

Echipe de studenţi de la Universitatea Oxford Brookes din Marea Britanie vor participa la festival, ajutând la promovarea şi expunerea produselor locale şi încurajând membrii comunităţii din Biertan să îşi însuşească mai multe concepte de branding. De asemenea, ei vor prepara mâncăruri pentru oaspeţii festivalului.