Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Boabele de cacao combat hipertensiunea arterială

Boabele de cacao combat hipertensiunea arterială

Data: 15 Iulie 2009

Cercetătorii germani de la Universitatea din Köln au descoperit că boabele de cacao conţin anumiţi compuşi care contribuie la dilatarea vaselor sangvine şi pot fi folosite în combaterea hipertensiunii arteriale. Specialiştii au testat 48 de voluntari suferind de hipertensiune, care au primit câte o capsulă conţinând 1 gram de polifenoli, nişte antioxidanţi naturali prezenţi în boabele de cacao. Aceştia sporesc concentraţia de oxid nitric din organism, care contribuie la dilatarea vaselor sangvine. S-a dovedit astfel că aceşti compuşi, luaţi sub forma unor suplimente alimentare, pot să reducă hipertensiunea, considerată unul dintre factorii de risc majori în declanşarea infarctelor şi a atacurilor cerebrale. Totodată, aceste pastile ar putea constitui o metodă naturală şi mai sănătoasă de combatere a acestei afecţiuni, în comparaţie cu medicamentele care inhibă sinteza colesterolului, folosite în terapiile actuale.