Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Bulgurul, un ingredient consistent pentru salate sau pilaf

Bulgurul, un ingredient consistent pentru salate sau pilaf

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 24 Martie 2025

Bulgurul se obține din toate soiurile de grâu, dar mai ales din grâul dur, prin procesarea boabelor, care sunt mai întâi sparte şi apoi parțial fierte. Este un ingredient tradiţional în bucătăria arăbească, dar a devenit popular şi în cea europeană, inclusiv românească. Se folosește cu predilecție pentru tabouleh, pilaf, supe, ciorbe etc.

Rețete

Tabouleh cu bulgur

Ingrediente: 1 cană de bulgur fin (bulgurul grosier se fierbe îna­inte), 3 legături de pătrunjel tocat, 6 linguri ulei de măsline, 4 linguri zeamă de lămâie, sare și piper după gust, 3 roșii tocate mărunt, 1 legătură de ceapă verde, 3 linguri de mentă verde tocată, 2 linguri de busuioc verde tocat. Preparare: Într-un vas potrivit, se pun uleiul de măsline cu zeama de lămâie, sarea și piperul, se amestecă bine până se omogenizează, apoi se adaugă bulgurul fin (lăsat la înmuiat în prealabil în apă fierbinte circa 10-15 minute), după care se adaugă celelalte ingrediente; se amestecă bine și apoi se poate servi la temperatura camerei sau rece de la frigider.

Pilaf de bulgur

Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline, 2 cepe tocate mărunt, 100 g pastă de tomate, 3 roșii tocate mărunt, 1 ardei verde tocat mărunt, 500 g bulgur fin, 1 lingură de chimen, sare și piper după gust, 1 l supă de legume, 250 g năut fiert, pătrunjel verde tocat. Preparare: Într-o cratiță, se pune uleiul la încins la foc mic şi se adaugă ceapa, care se gătește până se înmoaie; se pun apoi pasta de tomate, roșiile tocate, ardeii verzi și se călesc 4-5 minute, după care se adaugă bulgurul, chimenul, sarea, piperul și se amestecă până ce bulgurul este acoperit de pasta de roșii; se adaugă zeama de legume și se amestecă bine; se ia de pe foc și se mai lasă bulgurul la hidratat timp de 10 minute, după care se amestecă ușor și se poate servi cu pătrunjel proaspăt tocat. 

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post