Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Carnea roşie, asociată cu declanşarea diabetului de tip II

Carnea roşie, asociată cu declanşarea diabetului de tip II

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 12 August 2011

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, consumul zilnic de carne roşie, provenind mai ales din mezeluri, creşte semnificativ riscul de declanşare a diabetului de tipul II. Astfel, 100 de grame de carne roşie consumată zilnic creşte cu 19% riscul de declanşare a diabetului. În cazul consumului zilnic a 50 de grame de carne roşie provenind din mezeluri - crenvurşti, cârnaţi, pastramă -, riscul de diabet creşte cu 51%, susţin autorii acestui studiu.

În schimb, înlocuirea acestui tip de carne cu surse de proteine mai sănătoase, precum lactatele cu conţinut scăzut de grăsimi, nucile şi cerealele integrale, poate scădea semnificativ riscul de diabet de tipul II, asociat mai ales cu obezitatea, sedentarismul şi alimentaţia nesănătoasă.

Astfel, dacă o persoană care consumă zilnic minimum 100 de grame de carne roşie - vită, oaie, cal - ar înlocui acest aliment cu aceeaşi cantitate de proteine provenind din nuci, riscul de diabet ar scădea cu 17%. Totodată, riscul ar scădea cu 23%, dacă s-ar înlocui carnea roşie cu cereale integrale.