Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Cartofii prăjiţi, la fel de adictivi precum canabisul

Cartofii prăjiţi, la fel de adictivi precum canabisul

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 17 Iulie 2011

Un studiu realizat la Universitatea California arată că un consum în exces de cartofi prăjiţi produce acelaşi efect ca fumatul de canabis. Cercetătorii au demonstrat că alimentele foarte grase, cum ar fi cartofii prăjiţi şi chipsurile, provoacă în creier o reacţie chimică asemănătoare cu cea produsă de consumul de canabis. Grăsimea ar determina secreţia unei substanţe numite canabinoid, care, aşa cum arată şi numele, se produce şi când se consumă canabis. Potrivit oamenilor de ştiinţă, fenomenul explică de ce, de îndată ce mâncăm cartofi prăjiţi, dorim să mâncăm şi o altă porţie: când se consumă grăsime, o cascadă de reacţii se produce în creier, care face omul să mănânce tot mai mult.