Nucșoara este un condiment delicat, cu gust răşinos şi dulceag, folosit în bucătăriile din întreaga lume pentru aroma sa plăcută. Specialiştii susţin că este un antioxidant puternic, cu efect antiinflamator
Chiftele de post
Ingrediente: 300 g cartofi; 200 g ciuperci; 30 g orez; 1 ceapă mare; 50 g făină de grâu; mărar; pătrunjel; ulei de floarea-soarelui; sare; piper; boia dulce (opţional).
Preparare: Se fierb separat orezul şi cartofii în apă cu sare, timp de 20-30 de minute. Între timp, se taie ceapa şi ciupercile mărunt şi se călesc în ulei. Din cartofii fierţi se prepară un piure, la care se adaugă orezul fiert, ceapa şi ciupercile călite, pătrunjelul mărunţit, asemenea şi mărarul, precum şi 3 linguri de făină. Se amestecă compoziţia până se omogenizează şi se potriveşte de sare, piper (se poate adăuga boia dulce). Din compoziţia obţinută se formează, cu mâinile umezite, chifteluţe, care se dau prin făină şi se prăjesc în tigaia cu ulei încins.