Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Consumul exagerat de orez poate favoriza contaminarea cu arsenic

Consumul exagerat de orez poate favoriza contaminarea cu arsenic

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 08 Decembrie 2011

Rezultatele unui studiu recent arată că cine consumă mult orez este expus riscului unei contaminări cu arsenic, expunere ce ar putea fi asociată cu apariţia a numeroase cancere şi a altor probleme de sănătate. Potrivit autorilor cercetării, femeile însărcinate sunt cele mai vulnerabile, în aceste cazuri observându-se o legătură între greutatea scăzută a copiilor la naştere şi expunerea la arsenic. În cadrul studiului s-a analizat urina a 229 de femei însărcinate în privinţa concentraţiei de arsenic. Cele care mâncau orez în fiecare zi (cam o jumătate de cană de orez fiert) aveau în medie o concentraţie de arsenic de 5,27 micrograme pe litru de urină (faţă de 3,38 micrograme pe litru la femeile care mâncau orez puţin sau deloc). Ambele niveluri sunt totuşi departe de maximele considerate periculoase de către agenţiile pentru siguranţa alimentaţiei (10 micrograme pe litru de urină).