Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Deserturi cu albuş de ou

Deserturi cu albuş de ou

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Stavrofora Ecaterina Vicleanu - 05 Mai 2025

Oul este un aliment bogat în nutrienți, putând fi o alternativă bună pentru persoanele alergice sau cu intoleranță la proteinele din lapte. Albușul este bogat în vitamine şi minerale, nu conţine grăsimi saturate și nici colesterol.

Poate fi preparat sub formă de omletă, poşat, sau integrat în salate, diverse mâncăruri şi o varietate de deserturi.

Rețete

Spumă de căpşuni

Ingrediente: 250 g căpșuni, 3 albușuri de ou, 200 g zahăr, un praf de sare, frunze de mentă. Preparare: Într-un castron, se pun capșunile spălate în prealabil şi scurse de apă pe un şerveţel de hârtie; se bat cu mixerul albușurile, zahărul şi praful de sare circa 10-15 minute, până când ajung la consistența bezelei. Se pune în cupe pentru desert spuma de căpșuni, se ornează cu căpșuni proaspete și frunze de mentă. Se poate servi imediat sau rece.

Chec cu albuş de ou şi iaurt

Ingrediente: 6 albușuri, 150 g iaurt, 10 linguri zahăr, 1 plic zahăr vanilinat, 100 g unt la temperatura camerei, 300 g făină, 1 plic praf de copt, un praf de sare, 5 linguri de nucă măcinată sau alune. Preparare: Într-un bol, se bat albușurile cu praful de sare, se adaugă zahărul în ploaie și se bate până devine spumă; se adaugă iaurtul, untul, vanilia; după ce se încorporează toate, se adaugă făina amestecată cu praful de copt și nuca (sau alune) şi se amestecă din nou pentru a omogeniza compoziția; apoi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 35-40 de minute. Se testează cu o scobitoare dacă checul este copt, apoi se lasă la răcit și se poate servi.

Citeşte mai multe despre:   Rețete