Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Deserturi cu cremă de nucă de cocos
Crema de nucă de cocos este un aliment bogat în nutrienți, calorii și grăsimi saturate, cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Există numeroase studii care relevă că acidul lauric pe care îl conţine poate fi folosit cu eficienţă în prevenirea și combaterea mai multor tipuri de cancer.
Crema de nucă de cocos se folosește la gătit, dar şi ca produs cosmetic. La gătit, se folosește în loc de ulei, la prăjituri, în budincă sau în smoothie-uri.
Rețete
Rulouri cu cremă de nucă de cocos
Ingrediente: 500 g făină albă, 1 plic drojdie uscată, 300 ml lapte de cocos, 50 g zahăr, 1 praf de sare, 80 ml ulei de floarea-soarelui; Umplutura: 100 g zahăr, 50 g margarină vegetală, 150 g cremă de nucă de cocos, 80 g fulgi de cocos, 1 praf de sare.
Preparare: Într-un bol se pun făina şi drojdia uscată și se amestecă; se adaugă laptele vegetal încălzit, praful de sare, zahăr, ulei și se amestecă până se omogenizează aluatul, care se lasă apoi la dospit. Între timp, se pregătește umplutura - se amestecă margarina cu zahărul, praful de sare, crema și fulgii de cocos, se omogenizează compoziția și se dă deoparte. Dacă este prea moale, se pot adăuga două linguri de pesmet. Se întinde aluatul în formă de dreptunghi pe o suprafață unsă cu puțin ulei şi se unge cu cremă în strat uniform, apoi se rulează foaia de aluat și se taie cu ața, formându-se rulouri de dimensiuni potrivite; se pun într-o formă de copt tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu puțin ulei şi se mai lasă la dospit 10 minute, după care se pun la copt pentru cca 30 de minute, la 150 de grade C. Se servesc pudrate cu zahăr sau glazură de cocos.
Ciocolată cu cremă de nucă de cocos
Ingrediente: 1 ceașcă cremă de nucă de cocos, 1 ceașcă unt de migdale (arahide sau floarea-soarelui), 1 ceașcă pudră de cacao, ½ cană sirop de arțar, 1 praf de sare.
Preparare: Într-o cratiță potrivită se amestecă crema de nucă de cocos, cacao, unt de migdale, siropul de arțar și sarea. Se încălzește la foc mediu până devine omogenă. Când este gata compoziția, se toarnă într-o tavă tapetată cu folie pergament şi se bagă în frigider pentru două ore. După ce s-a solidificat compoziția, se poate tăia în forme la dimensiunile dorite. Se păstrează în continuare la frigider.