Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Deserturi cu ulei de scorţişoară

Deserturi cu ulei de scorţişoară

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 18 Septembrie 2023

Uleiul de scorțișoară este obținut prin distilarea cojilor și frunzelor de scorțișoară, iar studiile vorbesc despre efectele benefice asupra organismului ale acestui tip de ulei: este antiinflamator, vermifug, antiviral, antidepresiv, antioxidant, stabilizează glicemia. Uleiul de scorți­șoară se poate folosi în prepararea unor deserturi, smoothie-uri, budinci, creme etc.

Rețete

Ciocolată de casă cu ulei de scorţişoară

Ingrediente: 200 ml apă, 250 g miere, 250 g lapte praf, 50 g unt, 80 g cacao, 150 g amestec de migdale, nuci, alune, 3 picături ulei de scorțișoară, un praf de sare. Preparare: Se amestecă apa cu mierea până se dizolvă; se amestecă laptele praf cu sarea și cacao; untul se topește la foc mic și se lasă puțin la răcit, apoi se amestecă cu siropul de miere; se adaugă uleiul de scorțișoară, laptele praf cu cacao şi se amestecă compoziția, după care se pune într-o tavă tapetată cu hârtie pergament; când se uniformizează compoziția în tavă, se pun sâmburii deasupra și se presează să intre în compoziţie. Ciocolata de casă se pune la frigider pentru aproximativ două ore, înainte de a fi servită.

Chec cu morcovi şi ulei de scorţişoară

Ingrediente: 1 cană de lapte, 2 ouă întregi, 100 g unt, 2 căni cu fulgi de ovăz, 1 cană de făină de grâu, 1 cană de zahăr, 2 căni de morcov ras fin, 1 banană coaptă, 1 linguriță nucșoară, 2 lingurițe scorțișoară, 2-3 picături de ulei de scorțișoară, 1 praf de cuișoare, ½ cană stafide, ½ cană nuci mărunțite, 2 lingurițe praf de copt, un praf de sare. Preparare: Se amestecă ouăle cu zahărul într-un vas, se adaugă sare, banana mărunțită, untul topit, laptele, fulgii de ovăz, făina și morcovii raşi. Se omogenizează bine și se pun condimentele, praful de copt și nucile mărunțite. Se amestecă compoziția, se pune într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor 40-45 de minute la 150 de grade. Se poate servi cu iaurt sau smântână. 

Citeşte mai multe despre:   Rețete