Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Deserturi de post cu pudră de cacao

Deserturi de post cu pudră de cacao

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 03 Martie 2025

Pudra de cacao este obținută din boabe de cacao prăjite și măcinate şi reprezintă unul dintre cele mai apreciate ingrediente la nivel mondial atât pentru gustul şi aroma intensă, cât și pentru unele beneficii nutriționale despre care vorbesc specialiştii: are un conţinut ridicat de antioxidanți, fibre alimentare, minerale. Pudra de cacao poate fi consumată în loc de cafea, amestecată cu apă călduţă, sau poate fi utilizată mai ales la prepararea unor deserturi delicioase, chiar şi de post.  

Rețete

Fursecuri cu cacao

Ingrediente: 250 g făină, 6 linguri zahăr brun, 6 linguri ulei de cocos, 7 linguri de apă minerală, 3 linguri de cacao, 1 plic praf de copt, 1 lingură esență de rom, un praf de sare. Preparare: Într-un castron se amestecă zahărul cu cacao, apa și uleiul de măsline; se adaugă esența de rom, sarea, praful de copt și făina. Se amestecă bine până se obține un aluat consistent. Se întinde o foaie groasă de aproximativ 1 cm și se taie în diferite forme. Apoi se pun într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și se coc la 150 de grade, timp de 10-15 minute.

Chec cu cacao şi gem de vişine 

Ingrediente: 3 linguri de cacao, 150 g zahăr, 200 g gem de vișine, 300 g făină, 300 ml lapte de cocos, 100 g ciocolată amăruie, 1 lingu­riță de oțet, 100 ml ulei de cocos, 1 plic praf de copt, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, un praf de sare, esență de rom, 100 g nuci măcinate. Preparare: Într-un bol se ames­tecă făina, sarea, zahărul, cacao, miezul de nucă, bucățile de ciocolată; se adaugă gemul, uleiul de cocos, laptele vegetal, esența de rom şi se amestecă totul foarte bine; se adaugă apoi praful de copt și bicarbonatul de sodiu stins cu oțet; se omogenizează totul foarte bine şi se transferă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt; se coace la 150-160 de grade, timp de 45-50 de minute.

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post