Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Deserturi delicioase cu căpşuni

Deserturi delicioase cu căpşuni

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 13 Mai 2024

Căpșunile sunt fructe bogate în vitamine, antioxidanţi și au un conținut scăzut de calorii. Un consum echilibrat de căpșuni poate îmbunătăți imunitatea, ajută la reglarea tensiunii arteriale, au rol antiinflamator, ajută la reducerea colesterolului, previn semnele îmbătrânirii, susțin procesul de slăbire, ajută la prevenirea căderii părului etc. Căpșunile sunt fructe versatile, putând fi folosite în mai multe moduri, de la deserturi la felurite mâncăruri, supe sau salate.

Rețete

Tort Diplomat cu căpşuni, portocale şi kiwi

Ingrediente: 1 conservă de compot de ananas, 3 linguri amidon, 5 gălbenușuri, 500 ml lapte, 3 kiwi, 3 portocale, 500 g căpșuni, 20 g gelatină, 200 g zahăr, un praf de sare, 500 ml frișcă lichidă, 1 esență de vanilie. Preparare: Într-un castronel se pune gelatina la muiat cu 5 linguri de lapte pentru a se hidrata; într-o cratiță se amestecă zahărul cu ouăle, amidonul, esența de vanilie și sarea; se omogenizează totul cu ajutorul unui tel şi se adaugă laptele; se pune totul la foc mic, amestecând continuu, până se îngroașă crema; se lasă să dea 2-3 clocote, după care se dă deoparte pentru a se răci, 15 minute. Apoi, se adaugă gelatina hidratată și se amestecă bine. Frișca lichidă se pune într-un bol și se bate cu mixerul până se întăreşte. Fructele se spală, se decojesc cele cu coajă, se scoate şi ananasul din compot și toate se taie cubuleţe. Peste cremă, se adaugă treptat frișca și se încorporează ușor, apoi fructele și se încorporează bine în cremă. Pe un platou, se pregătește o formă specială cu pereți laterali detașabili pentru tort, apoi se toarnă compoziția de cremă, iar la final se decorează cu felii de fructe și se dă totul la frigider pentru aproximativ 6 ore. 

Cremă de căpşuni cu mascarpone

Ingrediente: 500 g căpșuni, 250 g mascarpone, 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie, 150 ml apă, 1 plic de gelatină, un praf de sare. Preparare: Se amestecă zahărul cu apa și se pune pe foc până se topește, amestecând continuu; se adaugă gelatina și se dă deoparte. Căpșunile se pun într-un blender și se mixează cu mascarpone și un praf de sare, până se omogenizează, apoi se adaugă siropul cu gelatina și se amestecă totul foarte bine cu blenderul; se toarnă com­po­ziția în cupe care se lasă la rece pentru câteva ore. Se poate orna cu felii de căpșuni și frunze de mentă.

Citeşte mai multe despre:   Rețete