Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Deserturi delicioase cu cireşe

Deserturi delicioase cu cireşe

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 17 Iunie 2024

Cireșele sunt o adevărată delicatesă a naturii și un simbol al verii, care, pe lângă plăcerea gustativă, oferă și o multitudine de beneficii pentru sănătate, fiind bogate în antioxidanți și vitamine. Se numără printre puţinele fructe care pot elimina acidulul uric din organism. În plus, au un indice glicemic mic, de aceea pot fi consumate și de către persoanele care suferă de diabet. Cireșele pot fi consumate ca atare sau adăugate în diverse deserturi, sosuri, confituri, smoothie-uri. De asemenea, pot fi conservate sau congelate. 

Rețete

Prăjitură fragedă cu cireşe şi cremă de smântână

Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină, 1 lingură praf de copt, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 150 g zahăr, 150 g unt, esență de vanilie, 2 ouă, 1 praf de sare. Pentru umplutură: 250 g smântână, 150 g iaurt, 80 g zahăr, 60 g amidon, esență de vanilie, 2 linguri zeamă de lămâie. Pentru stratul de fructe: 600 g cireșe fără sâmburi, 250 ml apă, 60 g amidon. Preparare: Se pun cireșele într-un vas, se adaugă apa și se pun pe foc, când dă un clocot, se adaugă amidonul, se omogenizează și se dă deoparte. Cât se răcește sosul de cireșe, se prepară blatul: se amestecă făina cu praful de copt, zahărul, sarea și bicarbonatul, apoi se adaugă untul, ouăle, esența de vanilie și se frământă până se obține un aluat omogen. Într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt, se întinde 2/3 din aluat și se ridică puțin pe margini, apoi restul de aluat se amestecă cu 2-3 linguri de făină pentru a se obține firimituri de compoziție, apoi se prepară crema. Se amestecă iaurtul cu smântâna, zeama de lămâie, esența de vanilie, amidonul, ouăle și zahărul și se omogenizează amestecul. Peste blatul din tavă, se adaugă sosul de cireșe, apoi se pune compoziția de smântână, după care fărâmiturile de aluat și se dă la copt pentru 40-50 de minute, la 160 de grade. 

Brioşe cu cireşe, fără zahăr

Ingrediente: 200 g cireșe, 300 g făină, 100 g fructoză, 2 ouă, 1 linguriță praf de copt, 150 g unt, 200 g iaurt, 200 g cireșe fără sâmburi, esență de vanilie, 1 praf de sare. Preparare: Se bate untul cu fructoza, se adaugă ouăle, praful de sare, esența de vanilie; se pun apoi iaurtul, făina amestecată cu praful de copt, cireșele și se amestecă totul foarte bine; se așază compoziția în forme de brioșe și se coc timp de 30 de minute la 160 de grade.

Citeşte mai multe despre:   Rețete