Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Deserturi delicioase cu cireşe
Cireșele sunt o adevărată delicatesă a naturii și un simbol al verii, care, pe lângă plăcerea gustativă, oferă și o multitudine de beneficii pentru sănătate, fiind bogate în antioxidanți și vitamine. Se numără printre puţinele fructe care pot elimina acidulul uric din organism. În plus, au un indice glicemic mic, de aceea pot fi consumate și de către persoanele care suferă de diabet. Cireșele pot fi consumate ca atare sau adăugate în diverse deserturi, sosuri, confituri, smoothie-uri. De asemenea, pot fi conservate sau congelate.
Rețete
Prăjitură fragedă cu cireşe şi cremă de smântână
Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină, 1 lingură praf de copt, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 150 g zahăr, 150 g unt, esență de vanilie, 2 ouă, 1 praf de sare. Pentru umplutură: 250 g smântână, 150 g iaurt, 80 g zahăr, 60 g amidon, esență de vanilie, 2 linguri zeamă de lămâie. Pentru stratul de fructe: 600 g cireșe fără sâmburi, 250 ml apă, 60 g amidon. Preparare: Se pun cireșele într-un vas, se adaugă apa și se pun pe foc, când dă un clocot, se adaugă amidonul, se omogenizează și se dă deoparte. Cât se răcește sosul de cireșe, se prepară blatul: se amestecă făina cu praful de copt, zahărul, sarea și bicarbonatul, apoi se adaugă untul, ouăle, esența de vanilie și se frământă până se obține un aluat omogen. Într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt, se întinde 2/3 din aluat și se ridică puțin pe margini, apoi restul de aluat se amestecă cu 2-3 linguri de făină pentru a se obține firimituri de compoziție, apoi se prepară crema. Se amestecă iaurtul cu smântâna, zeama de lămâie, esența de vanilie, amidonul, ouăle și zahărul și se omogenizează amestecul. Peste blatul din tavă, se adaugă sosul de cireșe, apoi se pune compoziția de smântână, după care fărâmiturile de aluat și se dă la copt pentru 40-50 de minute, la 160 de grade.
Brioşe cu cireşe, fără zahăr
Ingrediente: 200 g cireșe, 300 g făină, 100 g fructoză, 2 ouă, 1 linguriță praf de copt, 150 g unt, 200 g iaurt, 200 g cireșe fără sâmburi, esență de vanilie, 1 praf de sare. Preparare: Se bate untul cu fructoza, se adaugă ouăle, praful de sare, esența de vanilie; se pun apoi iaurtul, făina amestecată cu praful de copt, cireșele și se amestecă totul foarte bine; se așază compoziția în forme de brioșe și se coc timp de 30 de minute la 160 de grade.