Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Ficăţei de pui şi cartofi ţărăneşti

Ficăţei de pui şi cartofi ţărăneşti

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 01 Martie 2021

Ingrediente: 1 kg cartofi roşii; 500 g ficăţei; 1 ceapă; ulei; sare; piper; boia dulce; 2 foi de dafin; usturoi opţional.

Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Într-o tigaie în care am încins uleiul, se pune ceapa tăiată mărunta şi se căleşte până devine translucidă. Se presară puţină boia dulce şi se amestecă, după care se adaugă cartofii, scurşi mai înainte de apa în care au fiert, şi foile de dafin. Se mai amestecă 5 minute şi se dă la o parte. Separat, ficăţeii curăţaţi şi spălaţi se pun într-o tigaie cu ulei încins, la foc mic, cu capac. Se lasă la înăbuşit 10 minute, după care se adaugă sare şi piper după gust. Opţional se poate pune şi un căţel de usturoi. Se aşază cartofii pe farfurie şi deasupra ficăţeii, peste care se poate presăra pătrunjel. 

Citeşte mai multe despre:   Rețete