Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Germenii de fasole, un superaliment în salate şi mâncăruri

Germenii de fasole, un superaliment în salate şi mâncăruri

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 08 Aprilie 2024

Introduşi în categoria superalimentelor, germenii de fasole conțin o gamă variată de vitamine și minerale (calciu, magneziu, fier, zinc, cupru, potasiu, sodiu, proteine, vitaminele C, D, E, H, K, U), toți aminoacizii esențiali, numeroase enzime esențiale pentru digestie și două substanțe puternice, lignanii și inhibitorii de protează care distrug factorii oncogeni, potrivit specialiştilor în nutriţie. Consumul regulat de germeni de fasole aduc beneficii majore asupra sănătății: reduce colesterolul rău, reglează nivelul de insulină, regenerează celulele bolnave, previne transformarea celulelor sănătoase în celule bolnave, oprește înmulțirea celulelor maligne care nu se pot înmulți în prezența organismelor vii, deoarece nu se pot hrăni cu ele, crește imunitatea organismului. Germenii de fasole se consumă ca atare sau adăugați în diverse feluri de mâncare: supe, salate, ciorbe, smoothie-uri etc.

Rețete

Salată de germeni de fasole şi avocado

Ingrediente: 1 avocado, 3 legături de pătrunjel, 4-5 fire de ceapă verde, 100 g germeni de fasole, semințele de la o rodie, 50 ml ulei de măsline, zeama de la o lămâie, sare și piper după gust. Preparare: Se pun într-un bol germenii de fasole, avocado tăiat cuburi, ceapa verde tăiată rondele mici, pătrunjelul tăiat mărunt şi sâmburii de rodie; se adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare și piper după gust; se amestecă toate ingredientele și se lasă să se întrepătrundă aromele 30 de minute, după care salata se poate servi.

Mâncare din germeni de fasole 

Ingrediente: 200 g germeni de fasole, 50 ml ulei de măsline, 3 cepe roșii, o cutie de roșii cuburi, ½ linguriță de turmeric, ½ linguriță de curry, ½ linguriță de boia iute, ½ linguriță de chimen măcinat, ½ linguriță de boabe de coriandru, 1 legătură de pătrunjel. Preparare: Se taie ceapa cuburi mici, apoi se pune într-o cratiță la călit în ulei de măsline și puțină apă; după ce s-a muiat ceapa, se adaugă condimentele, se amestecă bine şi se mai lasă 6-7 minute la călit; apoi se adaugă roșiile cuburi, se fierb 5 minute, după care se pun germenii de fasole; se mai lasă un minut şi se oprește focul. Se asezonează cu pătrunjel verde tocat și se poate servi.

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post  -   Rețete