Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Germenii de fasole, un superaliment în salate şi mâncăruri
Introduşi în categoria superalimentelor, germenii de fasole conțin o gamă variată de vitamine și minerale (calciu, magneziu, fier, zinc, cupru, potasiu, sodiu, proteine, vitaminele C, D, E, H, K, U), toți aminoacizii esențiali, numeroase enzime esențiale pentru digestie și două substanțe puternice, lignanii și inhibitorii de protează care distrug factorii oncogeni, potrivit specialiştilor în nutriţie. Consumul regulat de germeni de fasole aduc beneficii majore asupra sănătății: reduce colesterolul rău, reglează nivelul de insulină, regenerează celulele bolnave, previne transformarea celulelor sănătoase în celule bolnave, oprește înmulțirea celulelor maligne care nu se pot înmulți în prezența organismelor vii, deoarece nu se pot hrăni cu ele, crește imunitatea organismului. Germenii de fasole se consumă ca atare sau adăugați în diverse feluri de mâncare: supe, salate, ciorbe, smoothie-uri etc.
Rețete
Salată de germeni de fasole şi avocado
Ingrediente: 1 avocado, 3 legături de pătrunjel, 4-5 fire de ceapă verde, 100 g germeni de fasole, semințele de la o rodie, 50 ml ulei de măsline, zeama de la o lămâie, sare și piper după gust. Preparare: Se pun într-un bol germenii de fasole, avocado tăiat cuburi, ceapa verde tăiată rondele mici, pătrunjelul tăiat mărunt şi sâmburii de rodie; se adaugă uleiul de măsline, zeama de lămâie, sare și piper după gust; se amestecă toate ingredientele și se lasă să se întrepătrundă aromele 30 de minute, după care salata se poate servi.
Mâncare din germeni de fasole
Ingrediente: 200 g germeni de fasole, 50 ml ulei de măsline, 3 cepe roșii, o cutie de roșii cuburi, ½ linguriță de turmeric, ½ linguriță de curry, ½ linguriță de boia iute, ½ linguriță de chimen măcinat, ½ linguriță de boabe de coriandru, 1 legătură de pătrunjel. Preparare: Se taie ceapa cuburi mici, apoi se pune într-o cratiță la călit în ulei de măsline și puțină apă; după ce s-a muiat ceapa, se adaugă condimentele, se amestecă bine şi se mai lasă 6-7 minute la călit; apoi se adaugă roșiile cuburi, se fierb 5 minute, după care se pun germenii de fasole; se mai lasă un minut şi se oprește focul. Se asezonează cu pătrunjel verde tocat și se poate servi.