Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Ghimbirul, leac împotriva durerilor musculare

Ghimbirul, leac împotriva durerilor musculare

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 25 Mai 2010

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Georgia (SUA), citat de express.co.uk, durerile musculare apărute în urma practicării sportului sau a grădinăritului pot fi uşor combătute cu ajutorul ghimbirului. Cercetătorii de la Universitatea din Georgia au descoperit că o capsulă cu extract de ghimbir administrată zilnic este eficientă în eliminarea febrei musculare. Voluntarii au fost rugaţi să ridice greutăţi timp de 11 zile consecutiv. Funcţiile motrice ale braţelor, inflamaţiile şi reacţiile biochimice asimilate cu durerea, atât înainte, cât şi după efectuarea exerciţiilor fizice au fost monitorizate de specialişti. Cercetătorii americani au constatat că suplimentele cu ghimbir administrate zilnic au redus intensitatea durerii cu 25%. Ghimbirul (Zingiber officinale) este o plantă erbacee din regiunile tropicale, al cărei rizom este bogat în uleiuri eterice. Rizomul de ghimbir are o formă neregulată, este noduros şi este foarte apreciat în bucătăriile orientale, cum ar fi cea chineză, indiană şi thailandeză.