Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Mâncarea de tip fast-food creşte riscul bolilor cardiovasculare

Mâncarea de tip fast-food creşte riscul bolilor cardiovasculare

Data: 19 Mai 2010

Un studiu realizat la Facultatea de Medicină Harvard arată că ingerarea zilnică a 50 g de mezeluri, de exemplu, un hot-dog sau a câtorva bucăţele de costiţă afumată duce la creşterea cu 42% a riscului de a face o boală cardiovasculară şi cu 19% a riscului de diabet. Cercetătorii nu indică însă aceeaşi legătură cu consumul de carne proaspătă, de vacă, porc sau miel. Cercetarea s-a bazat pe analiza a 1.600 studii, desfăşurate pe circa 1,218 milioane de persoane din zece ţări. "În mezeluri şi în carnea conservată se găsesc de patru ori mai multă sare şi cu 50% mai mulţi nitraţi. Această diferenţă de sare şi conservanţi, mai degrabă decât grăsimea, explică riscul crescut de boli cardiovasculare şi de diabet atunci când se consumă de preferinţă mezeluri şi carne conservată (în loc de carne proaspătă)", a declarat Renata Micha, unul dintre autorii studiului. Sarea contribuie la creşterea presiunii sanguine, unul din principalii factori care declanşează bolile cardiace. Ateroscleroza (îngroşarea pereţilor arterelor mari) este favorizată de conservanţii pe bază de nitraţi, care scad toleranţa la glucoză, deschizând astfel calea diabetului, au precizat autorii studiului.