Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate O băutură parfumată şi răcoroasă: siropul de trandafiri

O băutură parfumată şi răcoroasă: siropul de trandafiri

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 20 Mai 2024

Siropul de trandafiri este foarte ușor de preparat, gustos și cu numeroase beneficii pentru sănătate. Este o băutură aromată și răcoroasă, mai ales în zilele toride de vară. Se poate bea simplu cu apă sau adăugat într-o varietate de rețete, de la deserturi, cocteiluri, milkshake-uri etc. Trandafirul de Damasc este ideal pentru siropul de trandafiri, la noi este cunoscut ca trandafir de dulceață. S-au făcut diverse studii, care au arătat că această plantă are efecte farmacologice importante: antibacterian, antioxidant, antitusiv, hipnotic, antidiabetic, reduce stresul, anxietatea, atenuează simptomele de greață etc. 

Rețete

Cum se face siropul de trandafiri

Ingrediente: 350 g petale de tranda­firi, 1 kg zahăr, 1.200 ml apă, sucul de la 2 lămâi. Preparare: Se spală bine petalele de trandafiri și se pun la fiert în apă într-un vas, pentru 5 minute, timp în care petalele se albesc; se strecoară apoi lichidul obținut și se adaugă zahărul și zeama de lămâie, după care se pune din nou la fiert pentru aproximativ 10 minute, până când se îngroașă siropul. Peste siropul obținut se adaugă petalele de trandafir și se lasă totul într-un vas acoperit până a doua zi, când se mai dă o dată în clocot. Se strecoară din nou printr-un tifon și se pune siropul în sticle, care pot fi păstrate la frigider sau într-un loc răcoros, ferit de razele directe ale soarelui. 

Milkshake cu sirop de trandafiri, banană şi biscuiţi

Ingrediente: 1 banană, 250 ml lapte, 4-5 biscuiți, 100 ml sirop de trandafiri. Preparare: Se pun în paharul blenderului un biscuite, banana, laptele și se mixează. Restul bis­cui­ților se sfărâmă și se pun în pahar, apoi se adaugă siropul de trandafiri, după care se adaugă milkshake-ul rezultat. Se poate servi ca gustare sau ca desert, cu înghețată sau frișcă.

Citeşte mai multe despre:   Rețete