Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Omega 3, efect benefic asupra inimii 

Omega 3, efect benefic asupra inimii 

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 06 Noiembrie 2020

Consumul regulat de alimente bogate în acizi grași Omega 3, indiferent dacă sunt de origine animală sau vegetală, contribuie la sănătatea inimii și îmbunătățește prognosticul în cazul unui infarct miocardic. Efectul benefic al acizilor grași a fost demonstrat de cercetătorii spanioli, în urma monitorizării unui eșantion de 950 de pacienți, timp de trei ani. Un nivel ridicat de Omega 3 în sânge a fost asociat cu o incidență mai mică de complicații cardiovasculare sau deces. Nucile, peștele, fructele de mare, spanacul, zmeura și avocado se numără printre alimentele bogate în acizi grași Omega 3.

(Ileana Marin)