Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Orez cu legume
Ingrediente: 500 g orez, 3 fire de praz, 2 morcovi, un sfert de țelină, o rădăcină de pătrunjel, jumătate de dovlecel, 4-5 roșii cherry, 250 ml ulei, sare, piper.
Preparare: Se pune uleiul la încins, apoi se adaugă prazul tăiat rondele, morcovul şi ţelina tăiate cubulețe, pătrunjelul, sare și se călesc puțin. Se pune apoi orezul spălat în prealabil și se călesc împreună câteva minute; se adaugă 1,5 l apă rece și se lasă la fiert, la foc potrivit. După primul clocot, se pune și dovlecelul tăiat în cuburi mai mari; se lasă la fiert cu focul mic până orezul absoarbe toată apa; când orezul este aproape fiert, se pun deasupra roșiile tăiate felii și puțin mărar sau pătrunjel tocat.