Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Orezul alb favorizează declanşarea diabetului

Orezul alb favorizează declanşarea diabetului

Data: 15 Iunie 2010

Potrivit unui studiu american, consumul frecvent de orez alb favorizează diabetul de tip 2, în timp ce riscul de a dezvolta boala este mai mic dacă se consumă orez brun. Cercetătorii Şcolii de sănătate publică de la Harvard au examinat consumul de orez alb şi de orez complet printre 157.463 de femei şi 39.765 de bărbaţi, în cadrul a trei cercetări diferite. Cercetătorii au descoperit că persoanele ce consumă orez alb de cinci ori pe săptămână au 17% şanse suplimentare să dezvolte un diabet de tip 2, decât cele care îl mănâncă numai o dată pe lună. În schimb, persoanele care mănâncă orez brun de două ori pe săptămână sau mai mult prezintă un risc de a contracta diabet redus cu 11% în raport cu cele care mănâncă orez alb o dată pe lună. De asemenea, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că înlocuirea orezului alb cu orez complet sau alte cereale nerafinate ca grâul sau orzul integral ar fi asociată cu reducerea cu 36% a riscurilor de a dezvolta un diabet.