Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Paste cu pesmet, nucă şi zahăr
Ingrediente: 300 g paste late (se pot folosi şi tăieţei, melci, fusilli, penne etc.); 50 g pesmet; 50 g zahăr; 100 g nucă măcinată; scorţişoară; vanilie; 3 linguri ulei; sare.
Preparare: Se rumeneşte nuca într-o tigaie fără ulei, atât cât să se intensifice aroma şi se lasă la răcit, după care se macină; se amestecă nuca cu zahăr tos sau pudră, se adaugă scorţişoară şi vanilie (un plic de zahăr vanilat). Într-o oală, se pune la fiert apă cu sare (1 linguriţă de sare la 1 l de apă), iar când începe să fiarbă, se pun pastele pentru 7-8 minute (cât să fie „al dente”). Se scurg, apoi, pastele de apă, fără să fie clătite, şi se trag prin ulei în tigaie, 2-3 minute. Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă peste paste mixul de nucă, zahăr şi arome. Se amestecă uşor, să nu se rupă pastele. Se pot servi şi cu puţină dulceaţă sau gem deasupra. Poftă bună!