Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Paste cu pesmet, nucă şi zahăr

Paste cu pesmet, nucă şi zahăr

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 19 Aprilie 2021

Ingrediente: 300 g paste late (se pot folosi şi tăieţei, melci, fusilli, penne etc.); 50 g pesmet; 50 g zahăr; 100 g nucă măcinată; scorţişoară; vanilie; 3 linguri ulei; sare.

Preparare: Se rumeneşte nuca într-o tigaie fără ulei, atât cât să se intensifice aroma şi se lasă la răcit, după care se macină; se amestecă nuca cu zahăr tos sau pudră, se adaugă scorţişoară şi vanilie (un plic de zahăr vanilat). Într-o oală, se pune la fiert apă cu sare (1 linguriţă de sare la 1 l de apă), iar când începe să fiarbă, se pun pastele pentru 7-8 minute (cât să fie „al dente”). Se scurg, apoi, pastele de apă, fără să fie clătite, şi se trag prin ulei în tigaie, 2-3 minute. Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă peste paste mixul de nucă, zahăr şi arome. Se amestecă uşor, să nu se rupă pastele. Se pot servi şi cu puţină dulceaţă sau gem ­deasupra. Poftă bună!

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post