Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Prepararea laptelui de caju sau derivaţi ai acestuia

Prepararea laptelui de caju sau derivaţi ai acestuia

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 14 Octombrie 2024

Laptele de nuci caju se caracterizează printr-o textură groasă și cremoasă de culoare albă. Nu conţine lactoză și este o alternativă sănătoasă pentru persoanele care au intoleranță la acest compus organic sau care suferă de boala celiacă. Deși nu face parte din categoria tipurilor populare de lapte vegetal, laptele de caju este bogat în nutrienți și întrunește o serie de calități benefice organismului nostru, ajutând la prevenirea unor afecţiuni, unele chiar cronice precum cancerul. De asemenea, poten­țează cantitatea de fier din organism, întărește sistemul imunitar, ajută la controlul glicemiei etc. Laptele de caju mai este cunoscut şi pentru conținutul de substanțe care potențează producerea colagenului și elastină, două componente principale pentru o piele sănătoasă.

Rețete

Lapte de caju

Ingrediente: 1 cană de nuci de caju crude, 6 căni de apă, sirop de arțar sau miere după gust, vanilie sau scorțișoară pentru aromă, un praf de sare. Preparare: Se pun nucile de caju la înmuiat în patru căni de apă, timp de 5-6 ore, apoi se scurge apa și se clătesc; se pun nucile de caju într-un blender, se adaugă două căni de apă și se mixează. Progresiv, se mai adaugă apă, până ce lichidul ajunge la consistența dorită. La final, se îndulcește cu miere sau sirop de arțar și se adaugă scorți­șoară sau vanilie. Se poate servi ca atare sau adăugat în cafea, prăjituri, înghețată, smoothie-uri etc.

Brânză de caju

Ingrediente: 200 g de caju, 6 linguri de drojdie inactivă, 4 linguri de ulei de măsline, zeama de la o lămâie, 5-6 linguri de apă, sare și turmeric după gust. Preparare: Se pun nucile de caju la hidratat pentru opt ore, apoi se scurg și se clătesc. Se pun nucile de caju hidratate în blender, se adaugă drojdia, uleiul de măsline, zeama de lămâie, apa, sarea și turmericul. Se mixează până devine totul o pastă fină, apoi se poate servi. Opțional, se poate adăuga mărar verde tocat sau ceapă verde. 

Citeşte mai multe despre:   Rețete