Adolescența se termină mai târziu decât credeam, dacă ne raportăm la etapele de dezvoltare a creierului de-a lungul vieții, nu doar la transformările prin care trece întregul organism. Trecerea de la
Preparate cu brânză gorgonzola
Există două feluri de brânză gorgonzola - Gorgonzola Dolce și Gorgonzola Piccante. Ceea ce o face deosebită este procesul de introducere în timpul fabricării a unui tip de mucegai, o tulpină de penicilină, care îi dă culoarea verzui-albastră și o aromă distinctă. Acest tip de brânză furnizează organismului o serie de nutrienți, proteine, calciu, vitamine, însă, pentru că are un conținut ridicat de sare și grăsimi, se recomandă un consum moderat. Gorgonzola poate fi integrată într-o varietate de rețete, de la sosuri pentru paste la pizza, deserturi sau consumată ca atare, în combinație cu miere, nuci proaspete și fructe.
Rețete
Ruladă-aperitiv cu brânză gorgonzola şi biscuiţi
Ingrediente: 400 g brânză Philadelphia, 150 g unt, 200 g biscuiți sărați, 100 g fistic mărunțit, 100 g merișoare sau stafide. Preparare: Se pun crema de brânză și untul într-un bol și se topesc la bain-marie, amestecând din când în când. Se taie gorgonzola cuburi și se adaugă peste crema de brânză, se amestecă și se mai lasă circa 5-7 minute pe foc, amestecând din când în când; se ia de pe foc și se adaugă biscuiții sfărâmițați, fisticul, merișoarele sau stafidele și se omogenizează foarte bine compoziția; se lasă puțin să se răcească, după care se rulează pe o folie alimentară sau pe hârtie de copt. Se dă la frigider pentru câteva ore şi se poate servi ca gustare sau aperitiv.
Piept de curcan cu gorgonzola
Ingrediente: 1 kg piept de curcan tăiat cuburi mari, 60 g unt, 150 g gorgonzola, 250 g smântână de gătit, 1 ceapă potrivită tocată mărunt, 1 ardei iute, sare și piper după gust. Preparare: Într-o tigaie, se pune puțin unt la topit, se adaugă carnea de curcan și se trage la tigaie 5-7 minute pe ambele părți; se scoate și se pune deoparte. Se adaugă restul de unt în tigaie și se călește ceapa la foc mic până devine sticloasă, apoi se pun ardeiul iute, gorgonzola tăiată cubulețe și se amestecă continuu 3-4 minute, după care se toarnă smântâna; se amestecă bine, se adaugă carnea și se mai lasă să fiarbă la foc mic 7-8 minute. Se poate servi ca atare sau cu garnitura dorită.





