Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate cu brânză gorgonzola

Preparate cu brânză gorgonzola

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Stavrofora Ecaterina Vicleanu - 27 Ianuarie 2025

Există două feluri de brânză gorgonzola - Gorgonzola Dolce și Gorgonzola Piccante. Ceea ce o face deosebită este procesul de introducere în timpul fabricării a unui tip de mucegai, o tulpină de penicilină, care îi dă culoarea verzui-albastră și o aromă distinctă. Acest tip de brânză furnizează organismului o serie de nutrienți, proteine, calciu, vitamine, însă, pentru că are un conținut ridicat de sare și grăsimi, se recomandă un consum moderat. Gorgonzola poate fi integrată într-o varietate de rețete, de la sosuri pentru paste la pizza, deserturi sau consumată ca atare, în combinație cu miere, nuci proaspete și fructe.

Rețete

Ruladă-aperitiv cu brânză gorgonzola şi biscuiţi

Ingrediente: 400 g brânză Philadelphia, 150 g unt, 200 g biscuiți sărați, 100 g fistic mărunțit, 100 g merișoare sau stafide. Preparare: Se pun crema de brânză și untul într-un bol și se topesc la bain-marie, amestecând din când în când. Se taie gorgonzola cuburi și se adaugă peste crema de brânză, se amestecă și se mai lasă circa 5-7 minute pe foc, amestecând din când în când; se ia de pe foc și se adaugă biscuiții sfărâmițați, fisticul, merișoarele sau stafidele și se omogenizează foarte bine compoziția; se lasă puțin să se răcească, după care se rulează pe o folie alimentară sau pe hârtie de copt. Se dă la frigider pentru câteva ore şi se poate servi ca gustare sau aperitiv. 

Piept de curcan cu gorgonzola

Ingrediente: 1 kg piept de curcan tăiat cuburi mari, 60 g unt, 150 g gorgonzola, 250 g smântână de gătit, 1 ceapă potrivită tocată mărunt, 1 ardei iute, sare și piper după gust. Preparare: Într-o tigaie, se pune puțin unt la topit, se adaugă carnea de curcan și se trage la tigaie 5-7 minute pe ambele părți; se scoate și se pune deoparte. Se adaugă restul de unt în tigaie și se călește ceapa la foc mic până devine sticloasă, apoi se pun ardeiul iute, gorgonzola tăiată cubu­lețe și se amestecă continuu 3-4 minute, după care se toarnă smântâna; se amestecă bine, se adaugă carnea și se mai lasă să fiarbă la foc mic 7-8 minute. Se poate servi ca atare sau cu garnitura dorită. 

Citeşte mai multe despre:   Rețete