Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate cu carne de iepure

Preparate cu carne de iepure

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 04 Martie 2024

Carnea de iepure are un con­ținut scăzut de grăsimi, este fragedă și foarte ușor de digerat, de aceea este recomandată persoanelor cu probleme digestive. Specialiştii o recomandă şi în alimentația persoanelor alergice, care suferă de diabet, dislipidemie sau gută. Este considerată cea mai dietetică și mai nutritivă carne dintre toate tipurile de cărnuri. Nu conține stronțiu, un element care nu este metabolizat și care duce la afectare osoasă. Este indicată în alimentația bebelușilor, deoarece nu acumulează substanțe nocive și nu produce alergii. 

Rețete

Ostropel cu carne de iepure

Ingrediente: 500 g carne de iepure, 2-3 cepe potrivite, 8-10 căței de usturoi, 400 g roșii din conservă, 4 linguri pastă de bulion, 3-4 foi de dafin, sare, piper și cimbru după gust, 4-5 linguri de ulei, 1 legătură de mărar. Preparare: Se porționează carnea și se prăjește în ulei aproximativ 10 minute, apoi se adaugă peste ceapa și usturoiul tocate. Se călesc împreună câteva minute, se adaugă apă cât să cuprindă toată carnea şi se lasă la fiert aproximativ 45 de minute; se mai adaugă apă dacă este nevoie, apoi se pun roșiile din conservă, pasta de bulion, sarea, foile de dafin, piperul și cimbrul; se mai lasă la fiert aproximativ 10-15 minute, după care se adaugă mărarul tocat și se dă deoparte. Se mai lasă 30 de minute înă­bușită cu capac, apoi se poate servi.

Friptură de iepure la cuptor cu bere

Ingrediente: 4 pulpe de iepure, 4-5 căței de usturoi, 1 linguriță turmeric, 1 linguriță curry, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, sare și piper după gust, 1 fir de cimbru, 3-4 foi de dafin, 200 ml bere. Preparare: Într-un bol se pun turmericul, piperul, curry, sare și uleiul, se amestecă totul până se obține o pastă, apoi se ung bucățile de iepure şi se lasă la fezandat pentru 1-2 ore. Într-o tavă de cuptor se pune hârtie de copt, se stropește cu puțin ulei, se presară foile de dafin, crenguța de cimbru, apoi se pun bucățile de carne, usturoiul tocat, berea; se acoperă tava și se dă la cuptor pentru o oră şi jumătate, la 180 grade C. La final se ia capacul și se mai lasă 10 minute pentru a se forma o crustă frumoasă.

Citeşte mai multe despre:   Rețete