Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Preparate cu carne de iepure
Carnea de iepure are un conținut scăzut de grăsimi, este fragedă și foarte ușor de digerat, de aceea este recomandată persoanelor cu probleme digestive. Specialiştii o recomandă şi în alimentația persoanelor alergice, care suferă de diabet, dislipidemie sau gută. Este considerată cea mai dietetică și mai nutritivă carne dintre toate tipurile de cărnuri. Nu conține stronțiu, un element care nu este metabolizat și care duce la afectare osoasă. Este indicată în alimentația bebelușilor, deoarece nu acumulează substanțe nocive și nu produce alergii.
Rețete
Ostropel cu carne de iepure
Ingrediente: 500 g carne de iepure, 2-3 cepe potrivite, 8-10 căței de usturoi, 400 g roșii din conservă, 4 linguri pastă de bulion, 3-4 foi de dafin, sare, piper și cimbru după gust, 4-5 linguri de ulei, 1 legătură de mărar. Preparare: Se porționează carnea și se prăjește în ulei aproximativ 10 minute, apoi se adaugă peste ceapa și usturoiul tocate. Se călesc împreună câteva minute, se adaugă apă cât să cuprindă toată carnea şi se lasă la fiert aproximativ 45 de minute; se mai adaugă apă dacă este nevoie, apoi se pun roșiile din conservă, pasta de bulion, sarea, foile de dafin, piperul și cimbrul; se mai lasă la fiert aproximativ 10-15 minute, după care se adaugă mărarul tocat și se dă deoparte. Se mai lasă 30 de minute înăbușită cu capac, apoi se poate servi.
Friptură de iepure la cuptor cu bere
Ingrediente: 4 pulpe de iepure, 4-5 căței de usturoi, 1 linguriță turmeric, 1 linguriță curry, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, sare și piper după gust, 1 fir de cimbru, 3-4 foi de dafin, 200 ml bere. Preparare: Într-un bol se pun turmericul, piperul, curry, sare și uleiul, se amestecă totul până se obține o pastă, apoi se ung bucățile de iepure şi se lasă la fezandat pentru 1-2 ore. Într-o tavă de cuptor se pune hârtie de copt, se stropește cu puțin ulei, se presară foile de dafin, crenguța de cimbru, apoi se pun bucățile de carne, usturoiul tocat, berea; se acoperă tava și se dă la cuptor pentru o oră şi jumătate, la 180 grade C. La final se ia capacul și se mai lasă 10 minute pentru a se forma o crustă frumoasă.