Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate cu „Ciuperca lui Dumnezeu”

Preparate cu „Ciuperca lui Dumnezeu”

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 14 Aprilie 2025

Ciuperca Agaricus (Agaricus Blazei Muril) este originară din Brazilia şi face parte din categoria ciupercilor terapeutice, fiind supranumită „Ciuperca lui Dumnezeu”. Vitaminele şi mineralele pe care le conţine au efect direct asupra sistemului imunitar şi este considerată un bun adjuvant în medicamentaţia pentru boli cronice.

Această ciupercă a fost aclimatizată şi în România, potrivit ciuperciterapeutice.ro. De regulă, ciuperca Agaricus se găsește sub formă de supliment alimentar sau pulbere, dar este disponibilă și ca produs întreg, cu utilizare culinară. Are o aromă asemănătoare cu cea a migdalelor şi poate fi inclusă la prepararea mâncărurilor principale, dar şi a supelor sau salatelor.

Rețete

Risotto cu pudră de Agaricus

Ingrediente: 300 g orez, 1 ceapă potrivită tocată mărunt, 1 pahar de vin alb, 2 lingurițe praf de Agaricus, sare și piper după gust, 600 ml apă sau zeamă de legume, sare și piper după gust, 150 g cașcaval de post ras pe răzătoare, 4-5 linguri ulei de măsline.

Preparare: Într-o tigaie potrivită, se pune uleiul la încins, se adaugă ceapa tocată şi se lasă la călit câteva minute; se adaugă orezul și se mai călește 3-4 minute, apoi se stinge cu vinul alb. Se amestecă bine, să nu se lipească, apoi se adaugă praful de ciuperci, zeama de legume sau apa, sarea și piperul și se lasă la fiert 7-8 minute, după care se ia de pe foc și se adaugă cașcavalul de post; se omogenizează bine, se mai lasă la înăbușit 30 de minute, apoi se poate servi cu pătrunjel proaspăt tocat.

Salată de legume cu pudră de Agaricus

Ingrediente: 3 castraveți proas­peți tocați mărunt, 200 g roșii tocate cuburi, 2 linguri de pudră de ciuperci, 4 linguri ulei de măsline, 2 lingurițe oțet de mere, sare și piper după gust.

Preparare: Într-un bol potrivit se pun legumele, se adaugă praful de ciuperci, se amestecă bine, apoi se face un dressing din ulei de măs­line, oțet, sare și piper; se amestecă bine și se adaugă peste salată; se omogenizează din nou bine şi se lasă 30 de minute să se întrepătrundă gusturile. Se poate servi asezonată cu pătrunjel verde tocat. 

 

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post