La începutul anilor ’90 au fost descoperite două gene a căror funcționare optimă este o dovadă în plus a faptului că Dumnezeu ne-a creat bine foarte. Este vorba despre genele BRCA-1 și BRCA-2, care au rolul
Preparate cu coacăze indiene
Coacăzul indian, sau amalaki, este un pom fructifer originar din India, ale cărui fructe, cu un gust dulce-acrişor, sunt o sursă naturală de fitonutrienți și antioxidanți, care sprijină sănătatea organismului. La noi, amalaki se comercializează sub formă de capsule, fructe uscate sau pudră. Se consumă ca atare sau adăugate în diverse rețete culinare, de la deserturi, sucuri, smoothi-uri, la salate, supe etc.
Rețete
Budincă de griş cu coacăze indiene uscate
Ingrediente: 1 l lapte de cocos, 150 g griș, 2-3 linguri de ulei de cocos, 150 g zahăr, 100 ml smântână de soia, 250 g coacăze uscate, zahăr vanilat, un praf de sare.
Preparare: Se pune laptele într-o oală potrivită la încălzit, se adaugă zahărul, sarea, vanilia, uleiul de cocos, smântâna de soia și se omogenizează totul foarte bine; când ajunge la punctul de fierbere, se adaugă fructele uscate și grișul, se amestecă continuu, până ce se îngroașă compoziția, după care se toarnă într-un vas sau în cupe și se dă la rece. Se servește cu dulceață de coacăze pe deasupra sau pudrată cu scorțișoară.
Salată cu fasole, mazăre
şi coacăze indiene
Ingrediente: 100 g coacăze hidratate, 400 g paste în formă de spirală fierte, 2 ardei grași roșii, 1 conservă de porumb, 1 conservă de fasole roșie, 1 conservă de mazăre, 6-5 castraveți murați în oțet, 3-4 linguri ulei de măsline, 2 linguri ulei basmatic, sare și piper după gust, 1 legătură pătrunjel verde tocat mărunt.
Preparare: Castraveții și ardeii grași se toacă cubulețe și se pun într-un bol potrivit, peste care se adaugă pătrunjelul tocat mărunt și celelalte ingrediente, rând pe rând; se adaugă pastele și se amestecă bine ingredientele. Separat, într-un bol, se prepară un dressing din ulei de măsline, oțet basmatic, sare și piper, se amestecă până se omogenizează totul foarte bine și se adaugă amestecul peste salată; din nou se amestecă bine şi se poate servi imediat sau după ce a stat un timp la rece.