Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate gustoase cu hrean

Preparate gustoase cu hrean

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 07 Octombrie 2024

Bogat în vitamine şi minerale, siropul de hrean are, pe lângă beneficiile pentru sănătate - ajută în tratarea unor afecțiuni ale căilor respiratorii, susţine imunitatea organismului, previne cancerul, în mod special cel de colon, îmbună­tă­țește memoria, stimulează crește­rea părului, alungă oboseala etc. -, şi efectul de slăbire, în sensul că ajută la pierderea kilogramelor în plus. Totuşi, hreanul trebuie folosit cu prudență mai ales de către persoanele care au intoleranță sau probleme cu stomacul și este interzis femeilor însărcinate, celor care alăptează, copiilor până la șapte ani, persoanelor care suferă de tulburări renale, ulcer gastroduodenal sau tensiune arterială. În bucătărie, hreanul are diverse utilizări, fie sub formă de sirop, fie ca atare, în preparate culinare sau la murături.

Rețete

Sirop de hrean cu lămâie şi ghimbir

Ingrediente: 200 g hrean proaspăt, 8 lămâi, 6 linguri miere de albine polifloră, 4 lingurițe scorți­șoară, 100 g ghimbir proaspăt. Preparare: Se taie mărunt hreanul și ghimbirul și se pun într-un blender, se toarnă sucul de la lămâi și se mixează până devine totul o pastă, apoi se adaugă mierea de albine și scorțișoara; se amestecă bine, iar pasta obținută se pune într-un recipient de sticlă cu capac, la frigider. Se ia câte două linguri pe zi, înainte de masă, timp de trei săptămâni. După o pauză de două săptămâni se poate relua consumul.

Salată de ton cu hrean

Ingrediente: 1 lingură hrean ras pe răzătoare, 1 legătură de pă­trun­jel proaspăt tocat, zeama de la o lămâie, 1 conservă de ton mă­run­țit, 2 roșii potrivite tăiate cuburi, salată verde, sare după gust, 3 linguri ulei de măsline. Preparare: Se taie salata mai mare și se pune într-un bol potrivit, apoi se adaugă roșiile, tonul, uleiul de măsline, hreanul, zeama de lămâie, sarea și se omogenizează foarte bine totul. Se acoperă vasul cu un capac sau folie alimentară și se pune la frigider pentru 20-30 de minute pentru a se întrepătrunde gusturile. Se poate servi cu crutoane sau cu pâine prăjită. 

Citeşte mai multe despre:   Rețete