Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Preparate gustoase cu ulei de orez
Uleiul de orez este obținut din tărâța, dar și învelișul boabelor de orez. Spre deosebire de uleiul de măsline, conține o concentrație mai mare de vitamina E şi doi compuși speciali: orzianolii și tocotrienolii, unul împiedică absorbția colesterolului rău (LDL) în sânge, iar celălalt se converteşte în vitamina E odată ce ajunge în corp, fiind un antioxidant puternic.
Rețete
Ouă cu legume prăjite în ulei de orez
Ingrediente: 2 linguri ulei de orez, 2 cepe verzi tocate, 6 creveți decorticați și tocați cubulețe, 4 ouă bătute, 350 g orez basmatic fiert și răcit, sare, piper alb, ½ linguriță zahăr, 1 lingură sos de soia, 1 lingură sos de stridii, 100 g mazăre congelată, 60 g șuncă tăiată cubulețe, 1 ardei gras galben tăiat cubulețe, pătrunjel tocat. Preparare: Se fierbe mazărea la foc mediu; într-un wok se pune uleiul la încins, se adaugă ceapa verde și ardeii grași și se gătesc un minut; se adaugă apoi creveții, care se gătesc la foc iute 10-20 de secunde, amestecând constant; se pun şi ouăle bătute, orezul şi se amestecă cât să se acopere compoziția uniform cu ou; se adaugă mazărea și șunca, se amestecă şi se asezonează cu sare, piper, zahăr, sos de soia, sos de stridii; la sfârşit se presară pătrunjel şi ceapă verde.
Buzunare de pui cu roşii şi ulei de orez
Ingrediente: 400 g legume tăiate, cartofi, broccoli, ardei gras, praz, 3-4 linguri ulei de orez, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 lingură suc de lămâie, sare, piper negru, 2 jumătăți piept de pui dezosat fără piele, 4 căței de usturoi zdrobiți, 2 linguri de brânză, 1 ceapă verde tocată, câteva frunze de busuioc, 4-5 g roșii uscate, 100 g frunze de salată. Preparare: Se încinge cuptorul la 150 de grade, se introduce tava cu legume puse pe un singur strat şi se asezonează cu sare și piper şi se stropesc cu ulei de măsline; se lasă aproximativ 20 de minute. Într-un castron, se amestecă brânza cu sare, piper, usturoi, busuioc și roșii uscate; se umplu buzunarele de pui cu această mixtură, apoi se prăjesc buzunarele de pui în ulei de orez, până când carnea este făcută bine. Se servește carnea cu mixtura de legume, stropită cu puțin ulei de măsline și suc de lămâie