Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate gustoase cu ulei de orez

Preparate gustoase cu ulei de orez

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 15 Mai 2023

Uleiul de orez este obținut din tărâța, dar și învelișul boabelor de orez. Spre deosebire de uleiul de măsline, conține o concentrație mai mare de vitamina E şi doi compuși speciali: orzianolii și tocotrienolii, unul împiedică absorbția colesterolului rău (LDL) în sânge, iar celălalt se converteşte în vitamina E odată ce ajunge în corp, fiind un antioxidant puternic.

Rețete

Ouă cu legume prăjite în ulei de orez 

Ingrediente: 2 linguri ulei de orez, 2 cepe verzi tocate, 6 creveți decorticați și tocați cubulețe, 4 ouă bătute, 350 g orez basmatic fiert și răcit, sare, piper alb, ½ linguriță zahăr, 1 lingură sos de soia, 1 lingură sos de stridii, 100 g mazăre congelată, 60 g șuncă tăiată cubulețe, 1 ardei gras galben tăiat cubulețe, pătrunjel tocat. Preparare: Se fierbe mazărea la foc mediu; într-un wok se pune uleiul la încins, se adaugă ceapa verde și ardeii grași și se gătesc un minut; se adaugă apoi creveții, care se gătesc la foc iute 10-20 de secunde, amestecând constant; se pun şi ouăle bătute, orezul şi se amestecă cât să se acopere compoziția uniform cu ou; se adaugă mazărea și șunca, se amestecă şi se asezonează cu sare, piper, zahăr, sos de soia, sos de stridii; la sfârşit se presară pătrunjel şi ceapă verde.

Buzunare de pui cu roşii şi ulei de orez

Ingrediente: 400 g legume tăiate, cartofi, broccoli, ardei gras, praz, 3-4 linguri ulei de orez, 1-2 linguri ulei de măsline, 1 lingură suc de lămâie, sare, piper negru, 2 jumătăți piept de pui dezosat fără piele, 4 căței de usturoi zdrobiți, 2 linguri de brânză, 1 ceapă verde tocată, câteva frunze de busuioc, 4-5 g roșii uscate, 100 g frunze de salată. Preparare: Se încinge cuptorul la 150 de grade, se introduce tava cu legume puse pe un singur strat şi se asezonează cu sare și piper şi se stropesc cu ulei de măsline; se lasă aproximativ 20 de minute. Într-un castron, se amestecă brânza cu sare, piper, usturoi, busuioc și roșii uscate; se umplu buzunarele de pui cu această mixtură, apoi se prăjesc buzunarele de pui în ulei de orez, până când carnea este făcută bine. Se servește carnea cu mixtura de legume, stropită cu puțin ulei de măsline și suc de lămâie

Citeşte mai multe despre:   Rețete