Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate rapide cu lapte de migdale

Preparate rapide cu lapte de migdale

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 18 Martie 2024

Laptele de migdale este considerat unul dintre cele mai bune alimente, deoarece este hrănitor şi nu are în compoziție lactoză, gluten și colesterol. Are o aromă plăcută de nucă și o textură cremoasă asemănătoare cu cea a laptelui obișnuit. Este bogat în vitamine și minerale şi recomandat în lupta cu kilogramele în plus. Laptele de migdale poate fi consumat ca atare sau poate fi încorporat în pregătirea altor preparate culinare. Este o alternativă sănătoasă a laptelui de origine animală și de aceea poate fi consumat și de către persoanele care au intoleranță la lactoză sau gluten. 

Rețete

Sos salsa cu ceapă şi lapte de migdale
Ingrediente: 2-3 cepe potrivite, 1 pahar lapte de migdale, 3 linguri smântână vegetală, sare și piper după gust, 4 linguri ulei de măsline. Preparare: Se taie ceapa mărunt și se călește cu ulei de măsline și puțină apă timp de cinci minute, apoi se adaugă laptele de migdale, smântâna, sarea și piperul. Se amestecă toate ingredientele şi sosul este gata. 

Curry de dovleac cu lapte de migdale
Ingrediente: 400 g dovleac de plăcintă decojit și tăiat bucăți, 200 ml lapte de migdale, 1 lingură pastă de curry, 1 lingură sos de pătrunjel cu usturoi, 1 ceapă, 1 ardei roșu potrivit, 2 linguri ulei de rapiță, sare și piper după gust, migdale prăjite. Preparare: Se pune uleiul într-o tigaie, apoi ceapa tăiată mărunt, se adaugă bucățile de dovleac, sosul cu pătrunjel, ardeiul roșu tăiat bucățele și se călește totul timp de 10 mi­nute. Spanacul se spală și se taie grosier, apoi se înmoaie într-o tigaie fără grăsime, după care se pune peste dovleac; se toarnă laptele de migdale, pasta de curry, sare și piper și se mai lasă pe foc încă 10 minute cu capac; apoi se amestecă din nou și se mai gătește încă 5 minute fără capac. Se asezonează cu migdale prăjite. Se poate servi ca atare sau cu orez.

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post  -   Rețete