Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Preparate rapide cu lapte de migdale
Laptele de migdale este considerat unul dintre cele mai bune alimente, deoarece este hrănitor şi nu are în compoziție lactoză, gluten și colesterol. Are o aromă plăcută de nucă și o textură cremoasă asemănătoare cu cea a laptelui obișnuit. Este bogat în vitamine și minerale şi recomandat în lupta cu kilogramele în plus. Laptele de migdale poate fi consumat ca atare sau poate fi încorporat în pregătirea altor preparate culinare. Este o alternativă sănătoasă a laptelui de origine animală și de aceea poate fi consumat și de către persoanele care au intoleranță la lactoză sau gluten.
Rețete
Sos salsa cu ceapă şi lapte de migdale
Ingrediente: 2-3 cepe potrivite, 1 pahar lapte de migdale, 3 linguri smântână vegetală, sare și piper după gust, 4 linguri ulei de măsline. Preparare: Se taie ceapa mărunt și se călește cu ulei de măsline și puțină apă timp de cinci minute, apoi se adaugă laptele de migdale, smântâna, sarea și piperul. Se amestecă toate ingredientele şi sosul este gata.
Curry de dovleac cu lapte de migdale
Ingrediente: 400 g dovleac de plăcintă decojit și tăiat bucăți, 200 ml lapte de migdale, 1 lingură pastă de curry, 1 lingură sos de pătrunjel cu usturoi, 1 ceapă, 1 ardei roșu potrivit, 2 linguri ulei de rapiță, sare și piper după gust, migdale prăjite. Preparare: Se pune uleiul într-o tigaie, apoi ceapa tăiată mărunt, se adaugă bucățile de dovleac, sosul cu pătrunjel, ardeiul roșu tăiat bucățele și se călește totul timp de 10 minute. Spanacul se spală și se taie grosier, apoi se înmoaie într-o tigaie fără grăsime, după care se pune peste dovleac; se toarnă laptele de migdale, pasta de curry, sare și piper și se mai lasă pe foc încă 10 minute cu capac; apoi se amestecă din nou și se mai gătește încă 5 minute fără capac. Se asezonează cu migdale prăjite. Se poate servi ca atare sau cu orez.